Thursday, April 19, 2007

Bichon Maltez


Bichonul maltez este un cîine originar din partea vestică a Bazinului Mării Mediterane, înregistrat astăzi în Italia. Deşi numele său face referire la Malta, nu exista dovezi clare că ar proveni din această insulă. Este o rasă canină cu un aspect extrem de elegant, destinată în cea mai mare parte pentru agrement. Iubit de nobilime, a fost în trecut favoritul curţii regale engleze sub domnia Elizabetei I.
Bichonul maltez este un cîine de talie mică, viguros şi activ, amintind de cei folosiţi pentru vînătoarea de rozătoare. Corpul maltezului este lunguieţ şi se sprijină pe membre scurte, dar foarte solide. Are capul rotund, uşor aplatizat între urechi, bine proporţionat faţă de restul corpului. Ochii îi sînt mari raportat la dimensiunile capului, de culoare foarte închisă – adesea negri –, conturaţi cu negru, rotunzi şi foarte ageri. Urechile pot fi scurte, de forma unor triunghiuri, purtate erecte, dar se întîlnesc şi exemplare cu urechi mai lungi, purtate căzute în lateral şi acoperite de o blană lungă. Botul maltezului se termină cu o trufă neagră, indiferent de coloratura blănii. Coada sa are formă de suliţă. Fiind mai groasă la bază, dar destul de subţire către vîrf, purtată adesea uşor răsucită către spate. Părul acestui tip de bichon este în cele mai multe cazuri alb integral, dar izolat se pot întîlni şi exemplare cu blana sidefie, cafenie, cu mici pete luminoase roşcate sau cu nuanţe închise în jurul gurii. Blana este extrem de fină la atingere, deasă, catifelată şi este lăsată să crească cît mai lungă, motiv pentru care aceşti cîini vor purta adesea accesorii, cum ar fi clame, clipsuri, fundiţe, bentiţe. Lungimea blănii, dar şi culoarea foarte deschisă, fac ca îngrijirea ei să fie un proces dificil, constînd din descîlcire şi periere de două ori pe zi. Deşi se poate murdări uşor, nu este recomandat să i se facă baie de mai mult de două ori pe an.
Un bichon maltez nu depăşeşte, în medie, 25 cm şi nici 5 kg. Deşi este un cîine activ, nu are nevoie de spaţii extinse, căci oboseşte repede, astfel că viaţa chiar şi într-un apartament restrîns îi va fi foarte pe plac.

Bile negre:

  • foarte dificil de întreţinut
  • predispus la afecţiuni ale ochilor şi urechilor, de aceea acestea trebuie verificate periodic
  • deşi este robust, are oasele fragile, nu trebuie bruscat
  • nerecomandată folosirea lui pe post de cîine de pază
  • nu trebuie lăsat nesupravegheat
Bile albe:
  • bun căţel de companie şi agrement
  • inteligent, foarte uşor de educat, fapt ce le-a atras atenţia şi dresorilor de circ, care îl preferă în numerele lor
  • frumos la aspect şi graţios
  • foarte jucăuş, calitate pe care şi-o păstrează chiar şi la bătrîneţe
  • speranţă mare de viaţă (în medie 15 ani, dar există şi cazuri cînd animalele au trecut de 18 ani, cu condiţia să fie ferite de umezeală)
  • destul de tăcut
  • îndrăzneţ, vigilent
  • ataşat stăpînului
  • un efort cît de mic îl menţine în formă, nu are nevoie de timp îndelungat sau antrenamente speciale

Rasa pare a fi una foarte apreciată în rîndul vedetelor, dintre acestea amintindu-le doar pe faimoasele Jessica Simpson, nedespărţită de a sa Daisy, Brintney Spears, posesoarea lui Lacey, sau Star Jones, stăpîna maltezului Pinky.




Dacă eşti o persoană răbdătoare, urmăreşte filmuleţul ataşat, în care vei găsi cele 10 motive de aur pentru care bichonul maltez este cîinele de care ai nevoie.

43 comments:

Anonymous said...

am si yo 1 intrebare,n-am apukt s ajung pe la veterinar, are ceva dak ii tund parul care ii intra in ochi??

Anonymous said...

nu are nimic ,si eu am un bichon maltese ,depinde acuma cat este de neastamparat,dar pe un spatiu mai inalt ,precum o masa va sta ,acuma nu stiu cat de mult doresti sa-l tunzi ,sa arate uniform ,dar daca doar parul care ii acopera ochisorii ii ok ,si este chiar indicat sa nu ii acopere parul ochii ,sa fie prins in codita daca este indeajuns de lung ,iar daca nu sta ,este si preferabil sa fie taiat ,ochii la bichon fiind sensibili

Anonymous said...

Nu ar trebui sa ii tai parul care ii intra in ochi pentru ca ochi lui sunt foarte sensibili la lumina puternica si probabil ca si la altele. Am si eu un bichon maltez de 4 zile , dar cel putin asa am auzit.

Anonymous said...

un bichon maltese sta la apartament ?

Anonymous said...

vreau un bichon maltese la a[artament e bine apoi dupa un an doi ma mut la casa ?

Anonymous said...

am un bichon maltese femela si are 8 luni...pot sa o dau la monta?

Anonymous said...

pot sa te ajut eu la monta dar baietelul nu are decat 7 luni si nu stiu daca nu este prea tanar...poate sa-mi spuna cineva o varsta potrivita pentru monta?

Anonymous said...

eu am un maltese de 10 ani si am dat-o la monta la 3 ani ca asa ni s-a spus ca e cel mai bine. parerea mea e ca e cam devreme la 8 luni. Si da este un caine care sta foarte bine in apartament cu conditia sa il scoateti afara cat mai des.

Anonymous said...

am si eu un bichon maltez si isi face nevoile pe undeii vine.cum sa-l invat sa faca afara?

Anonymous said...

Nu imperecheati bichonii pana la minim 1.5 ani, de preferat chiar 2 ani, riscati sa moara (femelele), sau sa iasa puii morti sau subdezvoltati.
Pentru a nu mai face nevoile in casa e nevoie sa iesi cu el afara de minim 3 ori pe zi cam la ore fixe pana se invata si se tine pana la urmatoarea iesire. In cazul in care e mai mic de 6 luni, pune-i un pampers pt catei pe jos in casa, contine un feromon care-i atrage sa faca nevoile pe el ( se schimba cam la 2 zile max cu unul nou)

Anonymous said...

Am o intrebare vreau sa imi cumpar si eu un bicho maltez dar nu stiu daca e mai bine sa imi cumpar de la pet shop sau de la o crescatorie

Anonymous said...

am un bichon de 3 luni si isi face nevoile pe unde vrea. cum pot sa-l invat? multumesc pentru sfat

Anonymous said...

Buna.. As vrea sa imi cumpar un bichon malteze dar problema e ca stau la bloc si din cate am citit eu pe internet unele site-uri ziceau ca aceasta rasa de caini trebuie bine supravegheati si pe alte ste-uri invers...si as vrea sa stiu daca pot fi lasati singuri cat eu sunt la scoala...

Anonymous said...

are cv daca ii tund un pic blana daca creste prea mare?

Anonymous said...

cu facutul in casa poti rezolva usor cu paturicile cu feromoni, le gasesti in magazinele pt animale la 1,4 lei!;)bafta

Anonymous said...

am un bischon maltez are 12 ani nu are pretentii are tabieturile lui nu a facut in casa de cand avea cateva luni intelege tot ce vorbesti cu el se plimba singur cate o data si nu gresete blocul la intoarcere,ma lasa sa il perii dar nu mult il spal cand se murdareste la 2 -3 saptamani il scot de 3 ori pe zi cat de tarziu si cat de devreme cateodata chiar f tarziu 11 ziua , iarna trebuie sa il protejez cu o hainuta < cea rosie ii vine de minune> singurul meu regret e ca nu a re urmasiil ador e cel mai scump cadou pe care mi l-a dat dumnezeu .. nu m-a suparat niciodata cu nimic ba mai mult e tare grijuliu daca ma supar si ma simnt rau e sta lipit de mine .. spun toate astea sa va comunic ca nu trebuie sa va faceti griji daca vreti sa luat sau ati luat un biscon maltez eu regret ca trec anii si nu pot concepe viata mea fara el. azi e ziua lui face 12 ani .. si nici nu stiu cum au trecut anii a imbatrint..
va pup

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

gabriela elena dobran said...

am citit foarte multe com.as vrea sa dau cateva sfaturi pers care au nevoie,pt ca am studiat f mult rasa aceasta si i-am crescut.maturitatea sexuala la masculi 7-10 luni,iar femele 6-12 luni.e foarte important taiat parul din jurul ochiilor,alfel risca a se imbolnavi.nu e bine pt ei sa intre parul in ochi.sau lasatil sa creasca si prins mereu codita.eu ii taiam parul la catelusa mea de mica si sa obisnuit sa stea cuminte.e foarte important sa faci multe de mici,alfel mai tarziu multe nu va accepta.la fel si tunsul total.e bine facut de mic,macar varfurile taiate si asa va sta la tuns mereu.dc veti face asta mai tarziu,nu va sta si va trebui apelat la veterinar sa i se faca anestezie,lucru care nu e tocmai placut.ei sunt f sensibil si exista multe riscuri.eu am 6 puii mici,care ii ingrijesc de cd i-a fatat mama lor.e foarte greu,enorm,dar dc aveti grija de ei nu mor.trebuie stat aproape tot timpul langa ei pana trec de primele 2-3 sapt.mama lor a murit pe masa de op cd i sa facut cezariana.va dau un sfat pt cine va trece prin asta.aveti grija cu cezariana pt ca e f periculoasa.risca sa moara.pe a mea au omorato,din cauta anesteziei.iau dat anestezic puternic pt ea si a murit pe masa.e foarte greu.nu doresc nimanui sa i se intample.cd vreti sa dati catelusa la monta,facetio doar dupa 2 ani.pt ca ele sunt foarte sensibile si fiind mai mici de 2 ani pot muri.e f greu pt ele.baietii pot fi dati mai repede,ei nu patesc nimic.iar monta se face de 2-3 ori.de 2 ori va accepta,a 3 oara nu prea.eu pe catelusa mea nu am obijnuito sa faca treburile la ore fixe.o scoteam mereu afara si cam la aceea ara,desi se zice ca trebuie sa fie ore fixe.aici depinde si de stapan cum o ii invata.ea cerea singura vazand ca o certam cd facea in casa.o scoteam pe zi de 3 ori,cateodata de mai multe ori dar trebuie sa fie cu aproximatie in fiecare zi scoasa.oricum dc o veti face cam 2 sapt asa se vor invata singuri si vor sti ca acolo le este locul sa faca si vor cere singuri.eu nu m-am gandit niciodata ca voi putea sa o obijnuiesc afara.iarasi am citit o intreb in care zicea,unde e mai bine sa iau un catel.sunt multe pers care fac imperechieri cu alte rase de bichoni iar atunci nu vor fi rase pure.e import sa luati de la centre,nu de la stapani de acasa.nu toata lumea da la acelasi fel si va treziti cd cresc ca iasa alceva decat ce a-ti vrut.eu am gasit f greu bichon maltez,mascul,rasa pura,sa fie la fel ca ea.sunt multe corcituri.trebuie sa mai stiti ca maltezul,rasa pura,nu exista decat alb imaculat,sau putin lamai.dc are o dungulita de maro sau nasul maro,nu e pur.nasucul trebuie sa fie negru.arice sfat vreti sau nu va este ceva in regula,intrebati-ma.succes pers care vor lua un catel.

Anonymous said...

Am si euu` o nelamurire:d. La toamna voi` primii un bishon maltez` sii il voi primii pui. Problema e ca eu voi fi mare parte a zilei la scoalaa.. il` va afecta cumva daca e lasat maxim 8 ore pe zi singur? :-s

Anonymous said...

Vand pui bichon havanez, 7 saptamani,doua fetite si un baietel,blanita super (fetitele sunt albe cu urechile negre si o pata neagra pe spate,iar baietelul este bej inspicat cu gri),nu sunt vaccinati dar sunt foarte sanatosi si jucausi,obisnuiti cu copiii,mananca singurei...merita vazuti! pret 500 ron/buc.Alte detalii pe mail : florymazilu@yahoo.com

E. Tiberiu said...

Buna seara.

Am 3 catelusi de bichon maltese micuti rau ... intarcatai de o saptamana si un pic. Toti trei sunt in cautare de casuta si un viitor cat mai bun :D

Daca cineva este interesat de Bichonii mici, albi si adorabili ma poate contacta la nr: 0760749316 pentru mai multe detalii si pentru a va putea trimite 1 , 2 poze pe mail cu micuti

Anonymous said...

Bunaziua , as vrea sa imi cumpar un Bichon Maltez , dar am niste intrebari :
1) Sunt elev , si as vrea sa stiu daca cat sunt plecat la scoala il pot tine intr-un tarc special amenajat pentru el , pentru a nu se intampla ceva in lipsa mea ;
2) Il pot cumpara dintr-un Pet shop (ex. : Pet shop Timisoara , aflat in mall) , daca nu de ce ;
3) Pe la ce varsta il pot da la dresat , si la c varsta il pot tunde pentru prima oara .
Multumesc , o zi buna !

Anonymous said...

Cei mai scumpi catei am si eu 1 e fetita are 2 luni si deja a invatat sa faca treburile la scutec este foarte jucaus si lipicios

Anonymous said...

Poate fi lăsat singur în casă, dar nu din fază incipientă...altfel va roade, plânge, etc.
Nu mai cumpărați din pet shop-uri, nu sunt rasă pură, doar Pedigree-ul garantează rasa. Cei din pet shop ajung la 8 kg unul și au părul ondulat sau creț când cresc.
Eu dețin o fetiță de aproape 5 ani, am găsit-o foarte greu la vremea respectivă și chiar dacă a costat mai mult, a meritat. Cheltuielile ulterioare achiziției nu sunt foarte ridicate. Mâncarea nu consumă foarte multă, bani mai mulți se vor duce pe toaletaj. Sper că am ajutat puțin persoanele interesate. O seară bună! Cristina C.

Unknown said...

sunt impresionat de curajul unor amatori in a da tot felul de sfauri in legatura cu teme pe care nu le stapanesc deloc, doar pe motivul ca ar fi auzit la coltul blocului...
aceasta rasa este o rasa de companie, se acomodeaza foarte usor intr-un apartament si nici vorba de conditii ca trebuie scos afara de minim 3 ori pe zi, insa in mod normal animalul va aprecia fiecare plimbare.
alta idee auzita la coltul blocului este aceea ca nu trebuie taiat parul din jurul ochilor pt ca este sensibil la lumina, nu exista asa ceva. este recomandat ca animmalul sa aiba ochii liberi fara a ii intra parul in ochi, in afara de faptul ca sunt foarte sensibili la conducta lagrimala care se poate infunda foarte usor, pot ajunge la a avea pete in jurul ochilor si lacrimari intense ceea ce provoaca o imbolnavirea animalul din cauza umiditatii constante din jurul ochilor. pe alta tema baia maltezilor se face in functie de necesitate, asa cum exemplarele de expozitie trebuiesc spalate o data la 3-4 zile un catel de apartament care iese afara de 3 ori p zi dupa o saptamana sau cel mult 2 trebuie spalat deoarece este practic imposibil de pieptanat, dat fiin fapul ca acesta rasa este una cu blana lunga si trebuie pieptanat zilnic.
monta este o etapa necesara in viata oricarui animal, deci si in a maltezului este indicata, insa masculul este matur din punct de vedere sexual la 10 luni iar femela la 1 an.
cam atat am avut de zis si toate aceste informatii sunt bazate in studii si experienta.

Anonymous said...

Diethanolamine - More well known as Drug enforcement agency, this can be utilized as [url=http://lfcream.com]lifecell[/url] the skin are unable to appropriately breathe. lifecell The author examines the usage of wrinkle cream assessment web sites and instructions consumers http://ywashst.com beneficial, high-priced and unpleasant.

Anonymous said...

Am o intrebare!!...am un bichon maltez in varsta de 2 luni si vreau sa stiu cam cat este de mare la maturitate ....am citit cateva saituri si cica creste pana la 25 cm dar am intalnit caini de aceasi rasa si sunt mai mari de 25cm....

Anonymous said...

Eu l-am cumparat de la pet shop si nu am avut nicio problema de sanatate,insa trebuie sa fii foarte atent il legatura cu varsta puiului.Daca este prea mica nu o sa manance deoarece el nu a fost alaptat cat trebuie!Sper ca te-am ajutat.

Anonymous said...

Nu are nimic!Si eu l-am tuns pe al meu

Unknown said...

Am si eu o intrebare....se taie codita la bison?si daca da cand se face asta?